31 Temmuz 2011 Pazar

iPhone 4 fiyatları düşüyor !

   

    iPhone 5'in çıkış tarihinin yaklaştığı dönemde, farklı farklı söylentiler ortaya çıkmaya başladı. En son söylenti ise iPhone 4'lerin fiyatının düşeceği yönünde.

     İnternette bazı teknoloji sitelerinde Apple'ın yeni nesil iPhone'u piyasaya sürmeden önce iPhone 4'ün ve iPhone 3GS'in fiyatlarının düşürüleceği yönünde haberler dönüyor. Bu söylentilerin dayanağı ise kontratlı iPhone satışı yapan AT&T ve Verizon'un bu iki akıllı telefonun fiyatlarını aşağı çekiyor olması.



Bu fiyat düşüşlerinin de Türkiye yansıması bekleniyor.

29 Temmuz 2011 Cuma

    Akıllı telefonlar giderek yaygınlaşıyor ve cep telefonları yavaş yavaş hayatımızdan siliyor.IMS Research'ün araştırmasına göre şu anda akıllı telefonların tüm mobil cihazlar arasındaki oranı yüzde 28.Bu da bize cep telefonların kolay kolay hayatımızdan çıkmayacağını gösteriyor.  Bu yıl içinde 420 milyon akıllı telefon satılacağını öngören şirkete göre Apple birlikte, kötü gidişine rağmen Nokia dominant markalar olarak öne çıkıyor. Donanım üreticileri arasında pazar payını geçen yılın ilk çeyreğine göre dörde katlayan Samsung en çok dikkat çeken marka. Araştırmaya göre 2016 yılına gelindiğinde tüm mobil cihazlar arasında akıllı telefonların oranı da yüzde 50'ye erişmiş olacak. Markalar bazında değerlendirildiğinde ise geçen yılın ilk çeyreği ile bu yılın ilk çeyreğinde belli başlı markaların elde ettikleri pazar payları ise şöyle sıralanıyor: 

Nokia  : yüzde 40 / yüzde 24
Apple  : yüzde 16 / yüzde 19
RIM  : yüzde 20 / yüzde 15
Samsung  : yüzde 3  / yüzde 13
HTC  : yüzde 6 / yüzde 10
Sony-Ericsson : yüzde 3 / yüzde 5
Motorola  : yüzde 4 / yüzde 4
LG  : yüzde 1 / yüzde 4
Diğer  : yüzde 6 / yüzde 6

iPhone 5 neye benzeyecek ?

    iPhone 5 dedikoduları gittikçe artmaya başladı.Kimileri yeni iPhone 4  versiyonu olacak ve pek fazla yenilik görmeyeceğiz kimileri bambaşka bir iPhone olacak diyor.Bana göre iPhone yenilikleri sevdiğini bildiğimiz için :) iPhone 5 önceki ( hem kendi hemde piyasadaki akıllı telefonlara ) akıllı telefonlara benzemeyecek.Bu bambaşka bir iPhone şekli bizi bekliyor anlamına gelmesin fiziksel anlamda ufak değişikler bekliyorum.Dizayn konusunda çizgisinden çıkmayacaktır.Aşağıdaki haber de chip.com.tr de yayınlanmış bir haberdir...



Cep telefonu piyasasında Samsung Galaxy S II rüzgarı eserken,iPhone 5 hakkında yayılan dedikodular, bu rüzgarın her an tersine dönebileceğini gösteriyor.

Teknoloji ve telefon meraklılarının heyecanla beklediği yeni iPhone 5'in neye benzeyeceğiyse, artık iyi kötü ortaya çıkmış durumda.9to5Mac.com'un kendi sitesine yüklediği iPhone 5 kılıf ve koruma görselleri, bize cihaz hakkında bazı bilgileri açık ara veriyor. Sitede yazılan makale ve gönderilen görseller ışığında, cihazın iPhone 4'e göre çok daha ince olacağını söyleyebiliyoruz. Model olarak ise çok daha "konik"bir şekilde olacak olan iPhone 5 aynı zamanda daha büyük bir ekranve ebat olarak daha kullanışlı bir iPhone home tuşu ile birlikte gelecek.

Tabii ki bu bilgiler herhangi bir kaynak tarafından doğrulanmadı.Fakat bizi asıl heyecanlandıran; 9to5Mac.com tarafından yapılan şu açıklama oldu: "Asyalı üreticiler çoktan telefon kılıfı üretimine ve yetmezmiş gibi tüm dünya üzerine kendi markalarını satmayabaşladılar bile."

26 Temmuz 2011 Salı

Nokia nın akıllı telefon satma çabası :)

    Nokia'nın uygulama mağazası Ovi Mağaza'da gerçekleşenkampanyayla en popüler uygulama ve oyunlar bir süreliğine ücretsiz sunuluyor! Akıllı Nokia telefonu olanlar kampanyadan yararlanmak için acele etmeli!

    Kampanyaya dahil olan cihazlardan Ovi Mağaza'ya bağlanan kullanıcılar kendilerine ücretsiz sunulan hediyeoyun ve uygulamalardan seçtiklerı birini hemen görüp doğrudan indirebiliyor. Normalde ücretli olarak indirilebilen, ancak kampanya boyunca ücretsiz sunulacak olan oldukça popüler oyun ve uygulamalar arasında FIFA 2011, Assassins Creed 2, Block Breaker 3 Unlimited, Uploader Pro, Advanced Call Manager, Worms, Need for Speed Shift, Qik Premium, Shazam Encore, Doodle Jump ve Nokia Evolve bulunuyor.

    Promosyondan Nokia X6, 5530 Xpress Music, 5230, 5235, 5228, 5233, N97, N97 mini, 5250, C6-00, 5800 Xpress Music, 5800i ve C5-03 model cihazları olan kullanıcılar uygulamaları indirerek yararlanmaya devam ediyor.

22 Temmuz 2011 Cuma

ESET ten Android için koruma

Proaktif tehdit koruması şirketi ESET, Android platformlara yönelik yeni ürünüyle ürün portföyünü geliştiriyor. ESET Mobile Securityartık Windows Mobile, Symbian'dan sonra Android işletim sistemlerine de hitap ediyor. Ürünün Beta sürümü ESET'in resmi web sitesi olan www.eset.com.tr adresinden indirilebilir.

Akıllı telefonların satışı yükseliyor

Gartner'ın son araştırmalarına göre akıllı telefon satışları geçen yıl önceki yıla oranla %72 artış ile 297 milyona ulaştı. Android işletim sistemi bu rakamın %22.7 sini oluşturuyor. ESET Mobile Security son sürümü ile birlikte tüm piyasanın %60'ını koruyabilir duruma geliyor. ESET Mobil Güvenlik uzmanlarından Miroslav Majtaz konu ile ilgili şu yorumu kaydetti:"Android akıllı telefonların popülaritesi arttırdıkça, kullanıcılar önemli bilgilerini daha çok buralarda taşımaya başlıyor. Dahası kişiye özel olması gereken bu bilgiler kablosuz ortamlarda rahatlıkla transfer edilebiliyor. Dosyalar, e-postalar, SMS ve MMS'lerin yanlış ellere geçmesini bir şekilde önlemeliyiz. Android telefonlara yönelik ESET Mobile Security, taşınabilir aygıt piyasasındaki önemli bir açığı kapatacak."

Mobile Security for Android, Beta anahtar özellikler

Eşsiz davranış temelli tespit Telefonda gerçekleşen tüm şüpheli aktivitelere karşı kullanıcıyı uyarır. Uygulamalar, dosyalar, klasörler ve SD kart içeriği, gizli dosyalar ve işlemler dahil olmak üzere sürekli olarak taranır.
SMS/MMS Antispam Kullanıcıların güvenilir kişiler listesi oluşturarak bilinmeyen numaralardan mesaj alması engellenebilir.
Çağrı Kabulü Bu özellik sayesinde her iki yönde istenmeyen çağrılar engellenebilir. Bu araç, çocuklarının faturalarını kontrol altında tutmak isteyen ebeveynler için bire bir.
Dâhili Görev Yöneticisi ile Güvenlik Takibi Telefonun pil ömrü, disk alanı, çalışan işlemler,
bluetooth gibi tüm yaşamsal özellikleri ile ilgili bilgi sağlar.
Yeni Ara Yüz Özellikle Android için tasarlanmış grafikler ve düzen söz konusu.

Mobile Security for Android, beta faydaları

Hırsızlığa Karşı Güvenlik Kullanıcıların telefonlarında sakladıkları verileri koruyabilmek için birden fazla güvenlik katmanı sağlar.
GPS Lokalizasyonu Kayıp ya da çalınan telefonlar uzaktan tespit edilebiliyor.
Uzaktan Kilitleme Telefon, izinsiz girişleri engellemek amacıyla uzaktan kilitlenebilir.
Uzaktan Sil Kişiler, mesajlar, bellek kartı dâhil tüm veri uzaktan silinebilir.
Kaldırma Koruması ESET Mobile Security'nin izinsiz kaldırılması engellenir.

Basın bülteninden derlenmiştir.

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Serdar İlarslan (maincom): İşte iPhone 4 ün dayanıklılığı :)

Serdar İlarslan (maincom): İşte iPhone 4 ün dayanıklılığı :): "Apple'ın akıllı telefon piyasasındaki yıldızı iPhone 4 hakkında ufak bir darbede bile kırıldığı ya da çizildiği suçlamaları halen yapılı..."

İşte iPhone 4 ün dayanıklılığı :)


Apple'ın akıllı telefon piyasasındaki yıldızı iPhone 4 hakkında ufak bir darbede bile kırıldığı ya da çizildiği suçlamaları halen yapılıyor. Ama aşağı yukarı 4,1 kilometrelik mesafeden düşen bu iPhone, hala sorunsuz bir şekilde çalışıyor!

37 yaşındaki serbest atlayışçı Jarrod McKinney, daha önce 2 yaşındaki oğlu tarafından "biraz hırpalanmış" olan iPhone'unun 4,1 kilometreden düşünce tamamen parçalanacağını düşünerek o mesafeden bir serbest atlayış gerçekleştirdi. İniş noktasından yarım mil ötede Apple'ın Find iPhone uygulamasını kullanarak (GPS kullanarak iPhone'unuzun yerini bulan bir uygulama) iPhone'unu bir binanın üzerinde bulan Jarrod, telefonu arkadaşlarına gösterirkentelefonun titremeye başladığını belirtti.

Telefonun içindeki diğer parçaların tamamen çalıştığını da ekleyen Jarrod'ın telefonunu tamamen kullanabilmesi için yapması gereken tek şey yeni bir ekran almak gibi görünüyor.
chip.com.tr haberidir.

19 Temmuz 2011 Salı

Toshiba Thrive: Büyük ama iyi.







Apple iPad iy le başlayan tablet piyasası diğer markaların da tablet çıkarmasıyla iyice hareketlendi.Pek çok marka kendi tableti iyi ya da kötü bu şekilde piyasaya sürdü.Ama şöyle de bir gerçek var ; ne Motorola XOOM ne Acer Iconia A500 ne ASUS Trafo ne de son derece ince ve seksi Samsung Galaxy Tab 10.1 :)
Ve şimdide notebook ürünlerinden sonra Toshiba bende bu uğurda tablet yapacağım dedi ve yaptı.
İşte karşınızda Toshiba Thrive.
Öncelikle tabletimiz Android işletim sistemine sahip.Bu da pek çok uygulamaya sahip olma imkanı tanıyor demek.Şu an Android markette 150.000 den fazla uyguluma var.
İlk görünüş olarak tabletimiz biraz büyük ve kaba.Motorola XOOM dan daha büyük ve kalın.Ses çıkışında da pek iyi bir ses olduğu söylenemez.Ekranı ise keskin renklere sahip.Videonuzu zevkle izleyebileceğiniz türden.
Tablet,1GHz Nvidia Tegra 2 işlemci, 1GB RAM, 802.11b/g/n Wi-Fi ve Bluetooth 3.0 bağlantı , 8GB, 16GB ya da 32GB dahili depolama ve Android 3.1 ile birlikte yüklü olarak geliyor.
En büyük özelliklerinde bir tanesi ise dahili hafızası dışında 128 GB SDXC hafıza kartlarını kabul edebiliyor olması.Bu tabletler arasında şu an da en yüksek kapasite.Fotoğraf makinenizin SD kartıyla anında fotoğraflarınızı ya da videolarınızı tabletinize atabilirsiniz.
Bu kadar ek hafıza özelliklerine rağmen 8 GB dahili hafızası bence pek çok kişiye yetecektir.
Tabletimizin ağırlığı 800 gram civarı.Bu bayağa fazla bir ağırlık tabletler için.10.75 inç ekrana sahip.
Mini-USB , HDMI ve USB bağlantı noktalarına sahip.3.5 mm kulaklık jak bulunuyor.Sol alt tarafında şarj bağlantı noktası var.İşin en güzel tarafı ise ; eğer Toshiba notebook unuz var ise onun şarj aletini tabletiniz içinde kullanabilirsiniz.Yani seyahatte tek bir şarj aleti taşıyacaksınız :)
Arka tarafında 5 MP lik bir kamera var.720 P lik video çekebilirsiniz.Ön kamerası ise 2 MP.
Şu anlık tabletimizin pek kötü bir tarafı bulunmamaktadır.Fakat ilerleyen günlerde test edildiği zaman gerçek performansını öğrenebileceğiz.
Tahmini fiyat : 8 GB için fiyat 1000 TL civarı.

The Dark Knight Rises Fragmanı Çıktı!

    Batman efsanesi son defa sinemaya aktarılmaya hazırlanıyor. Kara Şövalye'nin son beyaz perde macerası ise hepsinden zor olacak. İşte The Dark Knight Rises'ın ilk fragmanı.

    Kara Şövalye'nin gişe ve seyirci gözündeki başarısından sonra tüm gözler Christopher Nolan'ın üzerine çevrilmişti. Nolan ilk başta Joker karakterini canlandıran Heath Ledger'ın ölümü üzerine yeni bir film çekmeyeceğini söylese de gelen ısrarlara dayanamadı ve üçüncü Batman filmi için yine yönetmen koltuğuna oturdu.

    2012 yazında gösterime girecek olan The Dark Knight Rises, Kara Şövalye üçlemesine son noktayı koyacak. Batman bu sefer çizgi romanlardaki en tehlikeli düşmanıyla karşılaşıyor.
    Bane adlı bu düşman, dövüş yetenekleri ve güç olarak Batman'den daha üstün durumda. Ülkemizde de bir bölümü yayınlanan Knightfall serisinden esinlenen The Dark Knight Rises filmi, Batman'in Bane tarafından yenilip kahramanlığı bırakması daha sonrası ise kendine inancını kazanıp tekrar Kara Şövalye unvanını kazanışını anlatıyor.

17 Temmuz 2011 Pazar

İşte dünyanın en hızlı (Mobil) ekran kartı !!!

NVİDİA nın geçtiğimiz günlerde çıkarmış olduğu GTX 580 le piyasalarda ki en hızlı tek çekirdekli ekran kartı olduğunu söylemişti.Bu haberden sonra bomba gibi bir haberde AMD den geldi.Radeon HD 6990 M . Bu ürün AMD Eyeinfinity teknolojisiyle beraber tam Directx 11 desteği ve Stereo 3D ile geliyor.AMD nin bu çipiyle laptoplarda oyun oynayan fanatik oyuncuların yüzü de gülmüştür:).
Ekran kartının saat hızı 715MHz ve 1.7 milyar transistörü bulunuyor. 900MHz'de 1,6TFLOP 'u 2GB GDDR5 256 bit hafızasıyla işleyebiliyor.

Ekstra bilgi: AMD Eyefinity teknolojisi nedir ?

AMD Eyefinity teknolojisiyle altı adede kadar monitörün oluşturduğu baş döndürücü bir oyun ortamı hazırlanabiliyor. AMD Radeon HD 6990M ekran kartının özelliklerinden biri olan AMD App Acceleration teknolojisi, grafik işlemcisinin gücünü kullanarak video oynatımını, internetten canlı video izlemeyi ve Internet Explorer 9 veya Mozilla Firefox ile internette dolaşmayı çok hızlandırıyor. AMD HD3D teknolojisi, kullanıcıların sadece film izleyip fotoğraf bakmakla kalmamasını, yazılımlar ve donanımlarla desteklenen açık bir ekosistem içinde gerçek stereoskopik üçboyutlu denetyim yaşamasını sağlıyor.

16 Temmuz 2011 Cumartesi

HP den yeni bir akıllı telefon HP Pre 3 !!!


Web de dolanmayı seviyoruz ama bunun için bir telefon aldığınızda ( eğer çok iyi bir şey aldıysanız) 1 buçuk milyarın üstünde bir fiyat vermişsiniz demektir.Bu fiyatın altında ki ürünlerde de diğer özelliklerin ve donanımların çok düşük olduğunu düşünüyorsanız bu samrtphone tam size göre.

3.60 inç dokunmatik ekrana sahip olan ürünümüzde ek olarak QWERTY klavye var.QWERTY klavyemizin rahatlığı açısından tuş dizaynlarına çok dikkat edilmiş.En önemli özelliklerinden biri 1.4 GHZ Qualcomm işlemciye sahip olması.512 MB lık bir de ram bulunduran ürünümüzde 5 megapixellikte bir kamera var.Bu kamerayla rahatlıkla 720p video kaydı yapabilirsiniz.Bu kameraya ek olarak ön tarafında VGA kamera ile güzel bir görüntülü konuşma deneyimi yaşayabilirsiniz.
8 ve 16 GB lık iki farklı sürümde çıkacak olan HP Pre3 ün temmuz ayın sonlarında piyasada olacak.Tahmini fiyat 890 TL

iPhone 5

Pek çok şey yazılıyor , söyleniyor. Apple ne zaman yeni bir ürünün tasarımına başlasa hemen ardından yüzlerce haber yayınları geliyor.Bunları çok azı resmi kaynaklara ve Apple ait.Apple iPad 2 ve iPhone 4 maceralarından sonra her yıl olduğu gibi bu yılda yeni bir iPhone bekleyişi başladı.Apple şirket olarak tahmini bir süre vermişti bize.Eylül ayı civarı.Genellikle Apple şirketi verdiği tarihlerde ürünlerini tanıtmışlardır.Bizzat büyük teknoloji üstadı Steve Jobs tarafından.Bu yılki çıkacak iPhone 5 in en çarpıcı özelliği belkide A5 işlemci kullanılacak olması.Bu işlemciye yabancıda değiliz.Kendileri bizzat iPad 2 nin de işlemcileri :). Bu işlemcinin kullanılması bir soruna yol açmış olacak ki ,bu haberimizde sizlere bilgi vermiştik iPhone 5'te büyük sorun! iPhone planlanan Eylül ayında piyasalarda olamayacakmış.

Benim fikrim ise böyle bir şeyin söz konusu olamayacağıdır.Sorun her ne olursa olsun Apple sahip olduğu teknoloji sayesinde tasarımlara başlamadan bilinir.Parçaların birbirine uyumu , seri ve düzgün çalışabilmesi bütün hepsi Apple mühendisleri tarafından hesaplanır.Zaten Apple ı Apple yapan şey de budur.Parçalarının çoğunu kendi tasarlar ki hem yapılışında hem de sonrasında sorun çıkmasın. Ve böyle bir ısınma probleminin de sonradan çıkma olasılığı sıfırdır.
Ayrıca Apple bazı ülkelerde yeni satış elemanlarını eğitime aldığı da gelen haberler arasında.Yeni eleman alımları da gösteriyor ki iPhone 5 piyasaya çıkıp ta herkesin storelara hücum ettiğinde ellerinde hepsiyle ilgilenecek yeterince kalifiyeli işçi olması:). İşte size çıkış tarihine de verim :)

ÜRÜN TANITIMI: 5 AĞUSTOS 2011 --- PİYASA ÇIKIŞ : EYLÜL

iPhone 5'te büyük sorun!

Şimdiye kadar hakkında kesin bir haber yapılmayan iPhone 5'in yapımcı firması Apple'ın yeni iPhone'u piyasaya sürmek için beklenenden daha ileri bir tarihe karar verdiği söylenirken, buna sebep olarak ise iPhone 5'in işlemcisinin aşırı ısınması gösteriliyor.

Apple'ın tablet bilgisayar piyasasında ismini layıkıyla taşıyan iPad 2'de de kullanılmış olan çift çekirdekli A5 işlemci, söz konusu iPhone 5 olunca, iddialara göre bazı sorunlara yol açtı. Sohu.com'da iddia edilenlere göre A5 işlemcisi, iPhone 5 tarafından kasa yapısı yüzünden yeterince iyi soğutulamıyor.

Söz konusu sorunlar yüzünden muhtemelen 2012'ye ertelenmiş olan iPhone 5'in yapımcısı Apple, bu arada da iPhone 4'e iPhone 4S isminde küçük bir yükseltme yapabilir.

15 Temmuz 2011 Cuma

Tüm driver markalarının listeleri ve internet adresleri

Tüm Markaların Driver Linkleri
MSI Anakart
http://www.msi.com.tw/support/driver/mb_driver.htm


ABIT Anakart

http://www.abit.com.tw/abitweb/webj…sp?pTYPE=Driver


ASUS Anakart

http://download.asus.com.tw/mb_alllist.asp


Gigabyte Anakart

http://www.gigabyte.com.tw/support/bios.htm


Intel Anakart

http://www.intel.com/products/desk_…sktp_motherbds&


AZZA Anakart

http://azza.com.tw

ASKA Anakart

http://www.aska-hk.com/index.html


ECS Anakart http://www.ecsusa.com/products.cfm
Jetway Anakart http://www.jetway.com.tw/evisn/index.html
Matsonic Anakart http://www.matsonic.com/update.htm
Epox Anakart http://www.epox.com/html/english/su…ard/drivers.htm
SIS Anakart http://www.sis.com/support/driver/utility.htm
Tekram Anakart http://www.tekram.com/updatesmain.asp
ABIT Grafik kartı http://www.abit.com.tw/abitweb/webj…sp?pTYPE=Driver
ATI Grafik kartı Drivers & Software
ASUS Grafik kartı http://download.asus.com.tw/mm_list.asp
Leadtek Grafik kartı http://www.leadtek.com.tw/www/Web_Leadtek/driver_e.asp
Gigabyte Grafik kartı http://www.gigabyte.com.tw/support/swagp.htm
SIS Grafik kartı http://www.sis.com/support/driver/vga.htm
Creative Grafik kartı Creative Labs : Home Page - The leader in Digital Entertainment for your PC and the Internet
Aztech Grafik kartı http://www.aztech.com/drivers_main.htm
Avance Logic Grafik kartı http://www.realtek.com.tw/htm/downl…class1=computer
Tekram Grafik kartı http://www.tekram.com/updatesmain.asp
Creative Modem Creative Labs : Home Page - The leader in Digital Entertainment for your PC and the Internet
Aztech Modem http://www.aztech.com/drivers_main.htm
CNET Modem CNet — Download
3Com USR Modem PC Cards Products Support
ESS Modem ESS Technology, Inc. - Tech Support
Speedcom Modem Speedcom modem drivers ( Speedcom drivers)
Apache Modem http://www.apache-micro.com/english…rt/support.html
Supra Modem http://www.diamondmm.com/support/di…&submenu=Modems
Rockwell (Conexant) Modem http://www.conexant.com/customer/md…assistance.html
Pctel Modem Conexant: Modem Support - HSP
Motorola Modem http://e-www.motorola.com/collateral/SM56_DRIVERS.html
Lucent Modem Agere Systems
ABIT Ses kartı http://www.abit.com.tw/abitweb/webj…sp?pTYPE=Driver
ASUS Ses kartı http://download.asus.com.tw/mm_list.asp
SIS Ses kartı http://www.sis.com/support/driver/audio.htm
Creative Ses kartı Creative Labs : Home Page - The leader in Digital Entertainment for your PC and the Internet
ESS Ses kartı ESS Technology, Inc. - Tech Support
Aztech Ses kartı http://www.aztech.com/drivers_main.htm
Yamaha Ses kartı http://www.yamaha.com/lsi/support/downloads.htm
Ensoniq Ses kartı E-MU : Home Page
Aureal Ses kartı http://www.vortexofsound.com/drivers/drivers.htm
Avance Logic Ses kartı http://www.realtek.com.tw/htm/downl…class1=computer
HP Tarayıcı http://www.hp.com/cposupport/nonjsnav/schome.html
Epson Tarayıcı http://support.epson.com/cgi/find_p…&tab=index.html
Mustek Tarayıcı http://www.mustek.com.tw/Download/d…tml/europe.html
Genius Tarayıcı http://www.genius-kye.com/Genius/ge…t_download.html
Umax Tarayıcı UMAX.com Download Software
Mikrotek Tarayıcı http://www.support.microtek.com/~admin/index.html
Canon Tarayıcı http://consumer.usa.canon.com/techs…oads/index.html
Pixelview/Prolink Tv Kartı http://www.prolink.com.tw/new_web/d…oTV%20Cards.htm
Avermedia Tv Kartı AverMedia - Support
Hauppage Tv Kartı Hauppauge Computer Works Software Updates
Tekram Tv Kartı http://www.tekram.com/updatesmain.asp
Leadtek Tv Kartı http://www.leadtek.com.tw/lr/englis…ust2/cust-2.asp
Fly TV Tv Kartı http://www.lifeview.com/Service/Download/download.html
Inca TV Tv Kartı http://www.pasifikbilgisayar.com/pr…tv_kartlari.htm
Xerox Yazıcı Xerox ¤ Online Xerox support ¤ product support for printers, copiers, fax machines, scanners, multifunction machines, and software

Lexmark Yazıcı http://drivers.lexmark.com/drivers….nter?OpenForm&0
HP Yazıcı http://welcome.hp.com/country/us/en…are_drivers.htm
Panasonic Yazıcı http://www.panasonic.com/support/software/printers.html
Oki Yazıcı Drivers
Canon Yazıcı Canon Europe - Errorpage (system)
Araçlar
BigFix BIGFIX, INC. - SECURITY CONFIGURATION MANAGEMENT - VULNERABILITY MANAGEMENT - ENDPOINT SECURITY - PATCH MANAGEMENT Sistem analizini yapar
CPUCool http://podien.onlinehome.de/ sıcaklık kontrolü,FSB değişimi
CPUIdIe CpuIdle - The Swiss Army Knife Of Overclocking İşlemci sıcaklığını düşürür
Mother-Monitor livewiredev sıcaklık ve voltaj kontrolü
Powertweak Powertweak 3 - Homepage donanım ayarı
RAMIdIe http://tweaknow.com/ramidl.html sistem belleğini ayarlar
Sisoft Sandra http://sisoftware.demon.co.uk/sandra test ve analiz programı
SoftFSB NrkLvHomePage FSB overclocking
TweakBIOS http://miro.pair.com/tweakbios/index.html bios ayarlarını değiştirmede kullanılır
Overclockers Overclockers.com—– overclock ve ince ayar için

AMD Anakartlar ios ve Sürücüler
Abit http://abit.nl/turkish/download/bios%20update/main.htm bios güncellemeleri
http://abit.nl/turkish/download/utilities/main.htm araçlar
Asus http://cizgi.com.tr/download.htm bios güncellemeleri
http://cizgi.com.tr/download.htm sürücüler
Epox http://epox.com/html/english/support bios güncellemeleri
http://motherboard/default.htm sürücüler
FIC http://fica.com/techsupport/bios_an…and_drivers.stm bios güncellemeleri
http://fica.com/techsupport/jumper/jumper.stm Pentium anakartları için jumper ayarları
Gigabyte http://gigabyte.com.tw/support/bios.htm bios güncellemeleri
Iwill http://http://support.iwill.net/index_e.html bios güncellemeleri
MSI http://msi.com.tw/ F**,jumper,sürücüler
Soyo http://soyo.com.tw/support.htm bios güncellemeleri
İntel Anakartlar: Bios ve Sürücüler
Abit http://abit.nl/turkish/download/bios%20update/main.htm bios güncellemeleri
Aopen http://aopen.com/tech/download/mbbios
http://aopen.com/tech/download/mbdrv bios güncellemeleri
Asus http://cizgi.com.tr/download.htm bios güncellemeleri
DFI SPAM SQR bios güncellemeleri
Elitegroup http://ecs.com.tw/download/download.htm bios güncellemeleri
Epox http://epox.com/html/english/suppor…boards/bios.htm bios güncellemeleri
http://epox.com/html/english/suppor…ard/manuals.htm kitapçılar
http://epox.com/html/english/suppor…ard/manuals.htm sürücüler
FIC http://fica.com/techsupport/bios_an…and_drivers.stm bios güncellemeleri
Gigabyte http://gigabyte.com.tw/support/bios.htm bios güncellemeleri ve sürücüler
Shuttle Login bios güncellemesi
Soltek http://soltek.com.tw/ bios güncellemesi
Transcend http://transcend.com.tw/english/motheboards/support.asp bios güncellemesi

3D-Center 3DCenter - Downloads ince ayar için
3D-Concept 3D Concept.net - Download ince ayar için
3DMark2001 http://gamershq.madonion.com/ benchmark programı
3DFiles http://3dfiles.com/ sürücü ve araçlar
Coolbits nVIDIA Detonator Treiber @ Hard Tecs 4U nvidia için regesty kaydı
Detonator Driver NVIDIA Home nvidia frekans ayarı
NoMacro http://digital-digiest.com/dvd/nvidia/tvout.html tv tool olmayan anakartlarda kopya korumayı kaldırıyor
OCTools http://octools.com/graphics.html overclock ayarları
Powerstrip EnTech Taiwan ince ayar için
RadeonTweaker ~ radeontweaker homepage ~ ATI-readon için ayar programı
RageUnderground http://rageunderground.com/ atı için beta sürücüler
ReactorCritical reactorcritical.com ekran kartları benchmarclar için beta sürücüleri
Rivastation R I V A Station - 3D GraphiX News&more! overlock için ayarlar
TweakFiles http://tweakfiles.com/video overlock için ayarlar
TweakPC http://tweakpc.com/ ince ayar için
TweakTown Ooops! Something went wrong (404 Error) :: TweakTown overlock için ayarlar
TV-Tool h.o.t :: home of tvtool macrovision korumasını kaldırır
Firmware ve Sürücüler: Ekran Kartı
Abit http://abit.nl/tırkish/download/drivers/main.htm sürücü ve araçlar
Aopen http://aopen.com/tech/download/default.htm sürücü ve araçlar
Asus http://cizgi.com.tr/download/default.com tüm asus ekran kartı sürücüleri
ATI http://support.ati.com/products/pc/index.html sürücü ve araçlar
Creative Labs Annihilator http://creativehelp.com/files/download.asp creative ürünlerin sürücüleri
Elsa Gladiac http://elsa.com/international/europe/download.htm sürücü ve araçlar
Gainward Cardexpert http://gainward.com/newsite/download/driver.htm sürücü ve araçlar
Guillemout Hercules Hercules sürücü ve araçlar
Leadtek Winfast http://leadtek.com.tw/old/EwinfastDL.htm sürücü ve araçlar
MSI Starmaxx32 http://msi.com.tw/support/driver/driver.htm sürücü ve araçlar
CD-ROMS için Ayarlar
AppxStarter http://lars.blumberg.bei.t-online.de/main_en.htm cdde açılış menülerini oluşturuyor
BlindRead http://blindwrite.com/ cddeki bilgileri sabitdiske sibüşe ediyor
Brennmeister CD’s brennen, cd recording, Software, Updates, News und Infos - alles dazu bei www.brennmeister.com en yaygın kayıt programı
CD-Bemse Heimseite von CD Bremse, CD Vergleich und CDVD Bänschmaak cd ve dvd sürücünüzün hızını azaltarak gürültüyü azaltıyor
CDR Identifier Drogendealer CD-R dye tipini okuyor
CD Media World http://cdmediaworld.com/ kayıt programları için ayarlar
CD-ROM-Page Harenburg.net birçok araç ve açıklamalar
CDSpeed CD Speed homepage cd sürücü benhmarchı
CD Vergleich Suche T-Online.de kopya ile orijinal arasındaki farkları ayırt ediyor
CloneCD elby CloneDVD™ 2 cdden cdye kayıt programı
Deamon Tools deamon-tools.com | Demon Tools | Unzip Utility | Unzip Programs | Zip CD kopya korumasını emüle ediyor
ISO-Buster http://ping.be/vcd cd kayıt programlarını cd image lerini birbirine dönüştürüyor
Offline-CD-Browser ‘+’

CD-Yazıcılar(CD-R,CD-RW,DVD-R)
Aopen http://210.63.73.14/tech/download/optical/default.htm firmware ve sürücüler
Creative CD-RW Blaster http://creative.com/cdrw firmware ve sürücüler
CD-Writer HP Customer Care local language selection¤ yazılım güncellemeleri
LG http://lgservice.com/drivers.html sürücü ve araçlar
Philips http://pcstuff.philips.com/storage teknik bilgi
Plextor http://plextor.be/english/technical/download2.html firmware ve sürücüler
Ricoh Europe Unbenanntes Dokument firmware ve sürücüler
Sony Sony Support - CD-RW Drives açıklamalar ve güncellemeler
Teac http://teac.com/dspd/support.html firmware ve sürücüler
Traxdata TRAXDATA - Digital Solutions for Everyone firmware ve sürücüler
Waitec http://waitec.com/df-supportdrive.htm firmware ve sürücüler
Yamaha http://66.39.25.183/firmware firmware ve sürücüler
CD-ROM sürücüler
Afreey search CD-ROM sürücüleri
Asus http://cgi.asus.com.tw/cgi-bin/dl.a…rom/cdspeed.exe CD-ROM sürücüleri
http://cgi.asus.com.tw/cgi-bin/dl.a…drom/drv150.zip CD-ROM sürücüleri
Aopen http://aopen.com/scripts/ftplist.as…er/cdrom/cd_drv CD-ROM sürücüleri
Cyber Drive http://cyberdrive.de/en/index.php CD-ROM sürücüleri
LiteOn http://liteonit.com.tw/etech/etech.htm CD-ROM sürücüleri
Memorex Sitemap CD-ROM sürücüleri
Mitsumi http://download.mitsumi.de/fxide158.exe CD-ROM sürücüleri
Plextor http://plextor.be/english/technical/download2.html CD-ROM sürücüleri
Teac http://teac.com/dspd/techsupport/drivers/atapicd.exe CD-ROM sürücüleri
http://teac.com/dspd/support.html CD-ROM sürücüleri
DVD için ayarlar
CD-Bremse Heimseite von CD Bremse, CD Vergleich und CDVD Bänschmaak DVD nin gürültüsünü azaltır
CDVDInfo Eniro.dk - SOL Subnet sabit bbir bölge olup olmadığını denetler
DVD Digest http://digital-digiest.com/forum.html tecrübe paylaşımı
DVD F** http://dvddemystified.com/dvdf**.html bilgi koleksiyonu
DVD Genie http://inmatrix.com/files/dvdgenie_download.html DVD player
DVD Info Willkommen bei Adobe GoLive 6 DVD rsmi sitesi
DVD Region Killer http://elby.de/regionkiller/english/index.htm DVD bölge kodunu kaldırıyor
The Firmware Page The firmware page resmi firmware
DVD sürücüleri
Acer http://acercm.com/drivers/storage_drivers.html DVD rom sürücüleri
Actima http://actima.com.tw/download/dvddrv.zip DVD rom sürücüleri
Aopen http://aopen.com/tech/download/optical/default.htm
Delta deltaww.com
Hitachi http://hitachi-u-bsd.com/htmldriver…#storagedrivers
LG http://lgservice.com/drivers.html
LiteOn http://liteonit.com.tw/etech/etech.htm
NEC http://nec-monitors.com/necdownloads.nsf/hauptnec
Panasonic http://mke.panasonic.co.jp/en/download/ddownload.htm
Pioneer http://bsc.pioneer.co.jp/product-e/…fset_dev_e.html
Samsung http://samsungelectronics.com/suppo…dn_5416_en.html
Toshiba http://toshiba.com/teacdpd/support/drivers.shtml

http://downloadfinder.intel.com/
http://www.sapphiretech.com/tu/support/drivers.php
http://us.dfi.com.tw/index_us_noflash.jsp?SITE=US
https://support.ati.com/ics/support/…asp?deptID=894
http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
http://www.geek.com.tr/tr/support/
http://www.driverstock.com/
http://www.albatron.com.tw/english/service/Download.asp
http://www.asrock.com/support/index.htm
http://support.asus.com
http://www.epox.nl/support/
http://www.foxconnchannel.com/
http://www.giga-byte.com/Support/
http://www.msi.com.tr/
http://www.biostar.com.tw/support/driver/index.php3
http://www.loopcomm.com/default_file.php
http://www.minton.com.tr/html/urun_d…?destek=driver
http://www.onixon.com/support.htm
http://www.airties.com/index.php?cid=11
http://www.kont.com.tr/pages/origodestek.asp
http://support.dlink.com/
http://www.surecom-net.com/support/download/dl-drvs.htm
http://www.edimax.com.tw/html/englis…b-download.htm
http://www.usr.com/support/s-main-menu.asp
http://incatech.net/support.htm
http://support.asus.com/download/dow…Language=en-us
http://www.support.philips.com/suppo…dex_tr_tr.html
http://www.aztech.com/support_download.html
http://www.adslburada.com/page.asp?
http://www.billion.com/support/download/fd/fd.htm
http://www.cnet.com.tw/driver.htm
http://www.datron.com.tr/datron/suruculer.php
http://www.sagem.com/support/site/pa…=1&pays=mo
http://www.linksys.com/servlet/Satel…s
ftp://ftp.zyxel.it/
http://tr.creative.com/support/downloads/
http://www.metroelektronik.com.tr/to…ivers/Pegasus/
http://software.canon-europe.com
http://welcome.hp.com/country/tr/tr/support.html
http://www.samsung.com/support/index.asp
http://www.itp.hk
http://support.lexmark.com/cgi-perl/
http://esupport.epson-europe.com/Sup…aspx?lng=tr-TR
http://www.quake.com.tr/surucu/liste.asp
http://www.bilisimbilgisayar.net/downloads.asp
http://www.driverstock.com/
http://www.eyfel.net
http://www.multimedya.com/destek/
http://www.kingston.com/support/downloads/default.asp
http://turkey.oki.com/fcgi-bin/publi…145&chid=1
http://www.voodoofiles.com
http://www.comsis.com.tr/Scripts/suruculer.asp
http://www.kodak.com/eknec/PageQueri…requestid=7245
http://www.fujitsu-siemens.com.tr/su…wnloads_1.html
ftp://ftp.escort.com.tr/DRIVER/
http://www.baranbilgisayar.com.tr/co…l/download.htm
http://www.driverara.com
http://www.homedrivers.com

Microsoft Office 2007 FULL

İşte ilk blog paylaşımım.En güzel ve kaliteli bir paylaşımla başlamak en güzeli olacağını düşündüm ve işte karşınızda Microsoft Office 2007 FULL !!!!
İşte linkler :
part1
part2
part3
part4
part5
part6

not:Hepsi kendi uploadlarımdır...

Cep numara sorgulama

Numara taşınabilirliğinden beri pek çok numara bulunduğu operatörden farklı operatöre geçiş yaptı.Bir numarayı arayacağınız zaman bu numaranın hangi operatörde olduğunu pek kestiremiyoruz artık.Ama sevgili BTK , yani Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bizlere bu konuda yardımcı olmak için iki yıldır bir site aracılığıyla numara sorgulama hizmeti vermektedir.Ama eminim pek çok insan hatta daha da abartim nerdeyse hiç kimse bu uygulamadan haberdar değildir.İşte şimdi haberiniz var ne duruyorsunuz numaraları sorgulayın hadi !!

Sorgulama seçeneğine tıklayarak karşınıza gelecek sayfada numarayı daha sonra doğrulama kodunu yazarak sorgula butonuna tıklayın…

Numara sorgulama

Ve Harry Potter sona erdi

10 yaşında ki bir çocuğun Muggle (büyücü dünyasının insanlara verdiği ad ) bir aileye bırakılmasıyla başlamıştı bütün hikaye.Kitaplarının yakalamış olduğu başarıyı filmlerinde yakalaması herkesin dileğiydi.Nitekim öyle de oldu.Dünya çapında pek çok insanın ilgiyle takip ettiği bir fenomen haline geldi.7 kitap 8 film ( son film iki parça haline getirildi ).

Gelelim final filmimize.Finalin iki parça şeklinde olacağını duyduğum anda ‘ işte bu be ! ‘ diye bir tepki vermişti.Çünkü Harry Potter filmlerinin başlıca sorunu kitaplardaki serüveni tam olarak o iki saatlik film süresine sığdıramamaktı.Yönetmenler kitap okumayanları hiç mi hiç düşünmüyordu.Bazı şeyleri izlerken olayların bir anda gerçekleşmesine çoğu zaman ben bile bir anlam veremiyordum. ( ki ben 7 kitabın 6 sınıda okudum.). Ama serinin son filmiyle tam 4 saatlik bir seyir zevki bizi bekliyor olacaktı. Muhteşem bir finalde böyle olabilirdi ancak.

Finalin ikinci bölümü tam da birinci bölümde ki bıraktığımız yerden başlıyor.Voldemort’ un daha fazla güce kavuşma arzusu ve bunu başarması son kitabı ya da hiçbir kitabı okumayan bizlerin acaba Harry Potter gerçekten de ölecek mi havasına sokuyordu.Harry Potter ve arkadaşlarının Hortkuluk bulma maceraları çeşitli sürprizlere de gebe oluyor.Bizler de bu filmde Harry inin sevgili hocası Severus Snape hakkında yeni bir şeyler öğreniyoruz.Açıkçası beklediğim şeylerdi .İyi büyücelerin Hogwarts şatosunda vermiş olduğu mücadele had safhaya çıktığında sürprizler daha da artıyor.Ve de pek çok kişinin beklediği bir sonla da sonlanıyor filmimiz.Hatta bir 19 yıl sonrasına bile gidiyoruz. En gerçekçi görünende Harry Potterımız oluyor bu sahnelerde .

Bence filme gidilmeli.Harry Potter ın diğer filmlerini izlemeseniz bile bu son iki filmi izleyebilirsiniz.Yabancılık çekmiceğinizi garanti ederim

Ayrıca film daha şimdiden 47 milyon dolar hasılat yapmış.