24 Mart 2012 Cumartesi

Sessiz Gelen Büyük Android Yeniliği !

   Türkiye de olup da Android işletim sistemli bir cihaza sahipseniz artık sizinde ücretli uygulamaları indirme şansınız var !
    Bildiğiniz üzere Google'ın Android'i yayınlamasından bu yana ilk zamanlar da ülkemizde Market'e dahi ulaşamıyorduk.Daha sonra bu durum değişti ve sadece ücretsiz uygulamaları indirip Market uygulamasından da sadece ücretsiz uygulamalar görüntüleniyordu.Ama artık Google'ın Türk devlet yetkilileri ile sonunda anlaşmış olacak ki ücretli uygulamalar da Türkiye'den ulaşılabiliyor.Her iki tarafta bu konu hakkında bir açıklama yapmadı ama şu an aktif bir şekilde Google Play'den ücretli uygulamaları indirebiliyorsunuz.
    Ücretli indirmenin nasıl yapıldığına gelecek olursak gayet basit,önce uygulamanızı seçin yükle butonuna tıklayın sonra gereken izinleri onaylayıp Google'ın kredi kart bilgileri sayfa bölümü gelecektir.Buradan gerekli yerleri doldurduktan sonra Google Wallet hesabıyla iTunes da olduğu gibi ücretli uygulamanızı cihazınıza indirebiliyorsunuz.

11 Mart 2012 Pazar

Metallica 3D Film Sonunda Geliyor !

 

    Tanrım , sonunda rüyam gerçeğe dönüştü:).Hemde Metallica'nın kendi resmi sayfasında duyuruldu hemde kendi ağızlarından.İnanılmaz.İlginç.Hard.Nothing Else Matters yani :)
   Evet arkadaşlar sonunda filmin çekimi kesinleşti ve filmin yönetmeni ise tam bir Metallica hayranı olan Nimrod Antal üstlenecek.Bu ismi Predators filmini izleyenler hatırlayacaktır.Artık nasıl bir film olacak siz düşünün :).
   Ama biraz beklememiz gerekecek sevgili Metallica hayranları.Şu an ön hazırlık aşamalarında olduğunu söylemişler ve yaz aylarında çekim çalışmalarına başlayacaklarmış.Muhtemelen belgesel havasında olacak olan film tabi ki konserlerden 3D görüntülerle oldukça zenginleştirilerek sunulacaktır.Çünkü iki yıldır Metallica,Meksika da ki konserlerinde özellikle,özel konser görüntülerini çekip topladı.Şimdi onlardan film yapma zamanı yuppiii :).Tahminen 2013 yılında vizyona girecekmiş.Ama fragmanı şimdiden beklenmeye başladı bile:).

Haftaya Bakış

    Sevgili blog takipçilerim yeni bir yayın ile karşınızdayım.Haftaya bakış ile artık her pazar güncel bir şekilde teknoloji ve internet dünyasının genel bir değerlendirmesini yapacağız.Lafı uzatmadan ilk Haftaya Bakış yayınıma başlayayım.
    
The new iPad - Yeni iPad

    Tahmin edersiniz ki bu hafta tüm dünya da en çok merak edilen ve en çok konuşulan konu yeni iPad oldu.Yeni iPad'imizin adı yeni iPad :).Yani artık yeni iPad aldım dediğinizde pek çok kişi acaba yeni aldım derken zaman dilimini mi kastetti yoksa gerçekten en son çıkan yeni iPad'imi aldı gibisinde meraklar uyandırabileceksiniz :).
    Apple'ın her zaman ki oyunlarına alışkın bizler için bu çok da şaşırtıcı olmadı.Zaten Apple'ında amacı emsalsiz ürünler yaratmaksa bunu yine başardığını söylemeliyim - gururlu bir şekilde :)- .Boşuna Apple'ı desteklemiyoruz burada yani di mi ? :).Tabi yeni iPad'imizde ki tek yenilik isim değil.Gelin şimdi yeniliklere ve özelliklerine bir göz atalım.

*Öncelikle yeni nesil Retina Display harika görüntü sunuyor size.Gerçi bunun kullanılması iPad'imizi biraz ağırlaştırsa da görüntüye hayran kalmamak elde değil.

*Yeni iPad'imiz artık 2048 x 1536 piksel çözünürlüğü destekliyor bu Retina Display ile birlikte.Bu da onu piyasada ki en yüksek çözünürlüklü tablet yapıyor.

*Ekran boyutu iPad 2 ile aynı olarak belirlenmiş.9.7 inçlik bir ekranımız var yeni iPad'de.

*Tablet işlemcileri genellikle insanlara çok çektirir.Apple'ın bu konuda ilk iki tabletinde diğerlerinden çok çok üstün olduğunu gördük.Muhteşem bir donanım-yazılım uyumu var-her ürününde olduğu gibi-.Yeni iPad ise güçlendirilmiş A5X işlemciye sahip ve bu da onu iPad 2'den 4 kat hızlı bir grafik işleme olanağı sunuyor.

*Belki iPad fiyatları bizlere çok pahalı gelse de diğer tabletler ile kıyasladığımızda fiyat-performans oranı olarak bütün tabletlerin en üstünde sağlam bir şekilde duruyor ki bu durum yeni iPad ile de devam edecek çünkü yeni iPad'in fiyatı iPad 2 ile aynı olarak başladı Amerika'da.499 dolar.iPad 2'nin fiyatı ise 399 dolara çekildi.

Artık Google Play'imiz var

    Google uzun süredir üzerinde çalıştığı iTunes'a rakip olacak bir marketi bu hafta içinde kullanıcılarına sundu.Google Play.Daha önceki makalemde sizlere tanıtmıştım.En büyük yeniliği artık film,müzik ve e-kitap içeriklerine tek bir marketten ulaşabiliceğiz.Google'ın bunu yapmak için neden isim değiştirdiğine gelirsek bence yaptığı yeniliği en iyi şekilde piyasaya duyurmak için.Tabi bu benim tahminim.Ayrıca Google şu sıralar marketi baştan aşağıya tarıyor.Yakında -tabi eğer Türkiye'de de ücretli hizmetler servise girerse- oldukça kaliteli bir android market göreceğiz.

Teknosa'dan Zaman Tüneli

    Belki de Facebook'un zaman tünelini yayınlamasından sonra en dokunaklı,güzel ve belkide yararlı olabilecek bir kullanım sonunda geldi.:)Bu işin başında ise Türkiye'nin teknoloji önderlerinde Teknosa var.Yarattıkları zaman tünelinden geçmişten günümüze kadar olan kasetçalarlardan mp3 playerlara,SRT televizyonlardan LEDlere kadar pek çok teknoloji eşyasını görebilmeniz mümkün.Eğer sizinde hoşunuza gittiyse hemen Teknosa Zaman Tüneli 'ne girin.

8 Mart 2012 Perşembe

The new iPad !

    Apple iPhone serisinde olduğu gibi yine herkesi isim konusunda ters köşeye yatırdı.Hepimizin iPad 3 ya da iPad HD olarak beklediği yeni iPad olduğu gibi kaldı :).The new iPad - Yeni iPad - Apple Store'da da bu isimle satılmaya başlanan yeni iPad Apple'ın yine yaratıcılığını gözler önüne serdi.Mayıs aylarına doğru Türkiye de satışa sunulması bekleniyor.


7 Mart 2012 Çarşamba


    *Yeni iMovie,iPhoto ( 3.iLive ile birlikte),iWork ve GarageBand'in yeni sürümleri yayınlandı.

    *iCloud servisiyle birlikte yeni bir fotoğraf paylaşım sistemi geliyor.

       * Multi-touch özelliğini sonuna kadar kullanarak fotoğraf düzenleme konusunda olağanüstü bir deneyim edineceksiniz.
     *Birden fazla fırça çeşitleri ile gerçek bir resim deneyimi yaşayacaksınız.

Apple Event !


    *9.4 milimetre  kalınlığında olan yeni iPad 800 gram ağırlığında.

    *iPad 2 ile aynı fiyatlandırma sistemine sahip olacak.

    *16 Mart ta satışa çıkacak.Ön sipariş bugün başlayacak.

    *Şu an ekranda yeni bir uçuş simülasyonu var oldukça başarılı :) çok da eğlenceli.


   * Yeni iPad de oyun oynamak artık PC de oynamak kadar eğlenceli hale geldi.Çok iyi oyunlar var , muhteşem görüntülere sahip.

Apple Event !


    * 5 MP kameraya sahip.

    * Yeni A5X işlemci eskilerine nazaran çok çok daha hızlı.

    *1080 p de video kayıt yapabiliyor.

    *Ayrıca sesli yönlendirme sistemine sahip.Mikrofon tuşuyla bu özelliğe ulaşabileceğiz.(Siri)

Apple Event !

 
    * İşte yeni iPad
 
    *Phil Schiller yeni iPad i sunuyor.

    *En büyük yeni özellik retina ekran , 31 milyon piksel ile kusursuz bir görüntü yaratan iPad 2048 x 1536 piksel çözünürlüğe sahip.

     *Yeni iPad de olacak olan A5 işlemci Nvidia’s Tegra 3 den 2 kat daha hızlı.


   

Apple Event !

   *Tim Cook , son çeyrekte 110 milyon kişinin Apple mağazalarını ziyaret ettiğini söyledi.Ayrıca 315 milyon adet ürün satılmış geçtiğimiz yıl.
   *Siri bugünden sonra artık Japonya içinde kullanabilir olacak.
   *Şu an 585,000 uygulamaya sahip app store dan geçen hafta 25 milyarıncı download yapılmış.
   * Apple TV artık 1080 pikseli destekliyor.

iPad 3 'e dakikalar kaldı !

   Apple'ın etkinliği biraz sonra başlayacak.Herkesin gözü muhtemelen bu etkinlikte olacaktır.Bende yakından takip edeceğim ve sürekli etkinlikten sizleri haberdar edeceğim.
   Ne bekliyoruz?
*  iPad 3 ya da iPad HD
*  Apple TV

Güle güle Android Market . Hoşgeldin Google Play !

    Artık bugünle birlikte Android Market yerini Google Play 'e bırakacak.Android'in telefonlarımızda yer almasından bu yana uygulama ve oyun gibi içeriklere rahatça ulaşabildiğimiz marketimiz artık daha fazla özellikli bir hale bürünüyor.Sadece oyun ve uygulama değil bunların yanında müzik,film ve e-kitap servisini de hizmete sokacak.
   Google Play ile iTunes'a biraz daha rakip olma peşinde olan Google , ayrıca kâr'ını da artırma peşinde.Oyun ve uygulamaların çoğunun ücretsiz versiyonları var ve ücretli servis ,Türkiye de dahil ,pek çok ülkede kullanıma açık değil.Ama artık Google Play ile Androidli tablet ve akıllı telefonlarınızdan film indirip seyredebilecek , müzik indirip dinleyebilecek ve  kitap satın alıp okuyabileceksiniz.
   Ayrıca , uygulamanın piyasaya pek çok yenilik getirmesi de bekleniyor.Örneğin;tabletinizi kullanırken bir film satın aldınız ve izliyorsunuz,aniden dışarı çıkmanız gerekti.Filminizi yarım bırakmak istemiyorsanız Android kullanan akıllı telefonunuzdan kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
   Bakalım bu yeni hareket pazara nasıl bir etki getirecek.

5 Mart 2012 Pazartesi

7 Mart' ta bizi neler bekliyor ?

    Malumunuz  7 Mart tüm Apple ve teknoloji meraklıları için önemli bir gün.Bir yılın ardından tablet piyasasında ki gelişmeleri yakından takip eden Apple'ın yeni tableti gelecek.iPad 3 diyemiyorum çünkü iPhone 4S de olduğu gibi pek çok özelliğinin aynı kalması beklenen 3.nesil iPad'in isim olarak iPad HD 'yi kullanabileceği konuşulmakta.Bunun sebebi ise iPad 2 den en büyük farkının çözünürlük olması.
   Daha önceki yazılarımda nasıl bir iPad 3 beklediğimizi anlatmıştım.Pil ömründe ki değişmenin bu nesilde de değişeceğini beklemiyorum çünkü zaten piyasada ki en fazla pil ömrünü sunan tablet.Çözünürlük konusunda Samsung'un son hamleleri sonrasında geri kalan iPad 2'yi bu yeni tabletiyle daha güçlü hale getirip piyasaya sürme hedefi onlar için daha iyi bir seçim olacaktır.
   Beklediğim en büyük özellik ise ; iPad 3 ya da iPad HD'nin yan kısımlarında yer alacak manyetik birleştirme çubukları.Bu çubuklar sayesinde birden fazla iPad'i bir araya getirip büyük bir HD ekran tadında filminizi izlememiz.Çok iyi fikir di mi :).Tabi bunun bu nesilde mi gelecek yoksa sonra kinde bunu 7 Martta ki büyük Apple şöleninde göreceğiz.Ama şu bir gerçek ki Apple her zaman ki gibi yine karşımıza bir şaheser çıkartacak :).