16 Haziran 2012 Cumartesi

Ve Sonunda Yeni Temple Run


                                                                                                      

 
       Imangi Studios'un hazırladığı ultra popüler mobil oyun Temple Run, uzun bir bekleyişin ardından yeni versiyonuyla karşımızda. Temple Run: Brave adıyla piyasaya çıkan yeni oyun, her açıdan bambaşka bir oynanış tecrübesi vaat ediyor. 

12 Haziran 2012 Salı

WWDC 'de Neler Konuşuldu ?

     Apple her yıl olduğu gibi bu yıl da Apple takipçilerinin ve geliştiricilerinin buluştuğu Worldwide Developers Conferance (WWDC) pek çok yenilik tanıtıldı.iOS 6 ve OS gerçekten çok çarpıcı yeniliklerle geliyor kullanıcılarına.Bunun yanında yeni MacBook Pro 'larda bu konferans da tanıtıldı.Şimdi gelin başka neler konuşulmuş bir bakalım.

Yeni MacBook Pro

    Dün gerçekleşen Apple WWDC etkinliğinde yeni MacBook Pro tanıtıldı. Apple'ın her zamanki gibi iddialı bir şekilde ortaya çıkardığı yeni MacBook Pro, 'dünyanın en güzel bilgisayarı' ünvanıyla sunuldu. 
 
Epey inceltilerek neredeyse MacBook Air kıvamına getirilen 15 inçlik MacBook Pro, 0,71" inceliği ve 2kg ağırlığı ile dikkat çekti. Gücünü 3. nesil Intel Core i7 işlemciden alan yeni MacBook Pro'da; 2880 x 18000 çözünürlüklü Retina ekran (dünyanın en yüksek çözünürlüklü notebook ekranı), 16GB'a kadar RAM ve 256GB'dan başlayan SSD depolama alanı seçenekleri bulunuyor. 

Giriş-çıkış imkanları konusunda da sınıf atlayan yeni MacBook Pro'da; bir SD kart girişi, iki Thunderbolt bağlantı noktası, her iki yanda USB2 ve USB3 girişleri, kulaklık girişi ve MagSafe güç bağlantı noktası yer alıyor. 
 
Yeni nesil MacBook Pro'nun 2,3GHz dört çekirdekli Core i7 işlemcili, 8GB RAM'li ve 256GB SSD'li modeli ABD'de 2199$'a satılacak. 2,6GHz Core i7 işlemcili, 8GB RAM'li ve 512GB SSD'li model ise 3000$ fiyat etiketiyle raflarda yerini alacak. Apple, yeni nesil MacBook Pro'ların gönderimine başladı bile.

11 Haziran 2012 Pazartesi

Bu muydu Galaxy S III ?


    Geçtiğimiz hafta Türkiye de satışa çıkan Samsung'un yeni amirali Galaxy S III 1,999 TL 'lik bir fiyatla etiketlendi.Samsung'un uzun bir süre üzerinde çalışıp sonrasında ki reklamlarında oldukça çok fazla bir şekilde övdüğü Galaxy S III kimilerine göre akıllı telefon pazarında milat.Pek çok abartının uzağında belkide göz ardı edilen bazı unsurlar var.Samsung belkide dünyanın önde gelen bir teknoloji üreticisi olabilir ama akıllı telefon pazarında sadece uygun fiyatlı pek iddiası olmayan ürünlerinde daha başarılı bence.Çünkü; ne zaman büyük umutlarla bir telefon piyasaya sürülse hemen iPhone ile karşılaştırılıyor ama ortada şöyle bir şey var; hangi iPhone?

7 Haziran 2012 Perşembe

Yazın Başka Ne Yapılır Ki ?

 
      Elbette yazın en güzel yanı kullanabileceğiniz uzun boş saatler ve bunu en güzel de Empire:Total War ile doldurabilirsiniz :) Oyunu yükleyin ve kendinizi tarihin tozlu sayfalarında sanki gerçekten bir rolünüz olmuşçasına muhteşem vakitler geçirin :).

6 Haziran 2012 Çarşamba

Yeni Mac'ler WWDC'de

 
    Apple geliştiricilerinin büyük merakla beklediği WWDC 'ye 5 gün kaldı.Tüm dünyayı ve heyecanlı Apple hayranlarını bekleyen en büyük yenilik ise büyük bir sürpriz çıkmaz ise Yeni MacBook ve iMac.Bilindiği gibi Apple ürünlerinde artık Retina ekran kullanmaya başladı ve en son olarak Yeni iPad'de bunun ne kadar güzel işlendiğine şahit olduk.Şimdi ise sıra yeni Retina teknolojisinin MacBook kullanılmasına.

5 Haziran 2012 Salı

Facebook Nokia'yı Satın Alır Mı ?

    Sosyal ağın lideri Facebook uzun zamandır akıllı telefon pazarına giriş yapmak için fırsat kolladığı bilinmekte ve bariz ortadır ki halka arzdan sonra gelir artırım işlerine kafayı bayağı yormaya başladılar.Kolay iş değil, önce sitenizin daima ücretsiz olacağını söyleyip 800 milyon üye elde ediyorsunuz.Daha sonraları Facebook'un kuruluş amacından sapan yenilikler ile kullanıcıların canını sıkıyorsunuz şimdide gelir kapısı olarak görünüyor.Instagramdan sonra Nokia'yı satın alma peki gerçekleşir mi ?

FIFA 2013'ten Tanıtım Videosu

    FIFA hayranlarının merakla beklediği FIFA 2013 Gameplay Trailer E3 2012'nin ilk gününde geldi.Microsoft Kinect'inde desteklediği FIFA 2013 artık futbol oyunlarına yepyeni özellikler getiriyor.Lansımanda verilen bilgilere göre Kinect sayesinde artık oyun içinde, menüye girmeksizin, taktik veya oyuncu değişikliği yapacaksınız ve bütün bunları ses kontrol sayesinde rahatlıkla maçınızı yaparken yapacaksınız.

Google - Apple Savaşında Son Durum

      İki dev şirketin patent tartışmasının mahkemelere taşındığını biliyoruz.Steve Jobs'unda Android'i yok etme planında ,zamanında , olduğunu biliyoruz.Bu sıralar Apple'dan bunu destekleyecek bir hareket gelmese de Google sessiz sessiz yeni patent davalarında bulunmak için çalışmalarını sürdürüyor ve en büyük hareketi Motorola'yı satın alarak yaptı.Belkide bu satışta ki amaç olarak ilk akla gelen Google'ın daha iyi bir Nexus serisi ile karşımıza çıkma isteği gelebilir.Ama durum hiçte öyle olmayacak gibi duruyor.