22 Kasım 2011 Salı

iOS 5

Öncelikle Apple bizlerle paylaştığı bazı bilgiler verelim;

*18 milyar uygulama indirme
*Satılan 250 milyon adet iOS tabanlı cihaz (yani iPhone, iPad ve iPod Touch)
*Uygulama geliştiricilerine emekleri karşılığında ödenen 3 milyar dolarlık meblağ

iOS 5 in bu kadar çok beklenmesinin sebebi iPhone 4S'in yanısıra iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 1/2 ve iPod Touch 3G/4G modellerine yüklenebilecek olmasıydı.12 Ekimde çıkan iOS 5 pek çok yenilik getiriyordu bu Apple ürünlerine.Şimdi en önemlilerine bakalım:

1)Yeni bildirim merkezi: Artık Apple'ın iCicileri'nde de tüm bildirimler tek yerde toplanıyor. Aynı Android'de olduğu gibi ekranın üzerinde aşağıya doğru parmağımızı kaydırdığımız vakit açılacak olan menüden tüm uyarı ve bildirimleri görebileceğiz.

2)Safari Mobil: Safari'nin yeni mobil sürümü artık adres çubuğunda Reader (Okuyucu) tuşuna yer veriyor. Bu sayede herhangi bir metinde yazılanlar vurgulanabilecek; ki bu da okumamızı kolaylaştıracak ve dahi dilersek listeleyip sonra da okuyabileceğiz. iPad sahiplerine sekmeli gezintinin yolunu açan yeni Safari'nin bir diğer güzelliği ise iOS ve Mac OS X cihazlar arasında eşzamanlama yapılabilecek olması.

3)Kamera: Kilit ekranında kamera kısayolu var artık. Ses tuşları ile çekim yapabiliyor, düzenlemeleri doğrudan cihazımızdan gerçekleştirebiliyoruz. Keza kameranın odaklanması gereken yeri o noktaya dokunarak belirtebileceğiz.

4)Sanal Klavye: İki elimizle daha hızlı biçimde yazı yazabilmek için ekran üzeri sanal klavye de artık iki parça halinde kullanılabilecek.

5)iMessage: iOS tabanlı tüm cihazların birbirleriyle haberleşebilmesini sağlayacak olan iMessage yazılımı üzerinden mesaj (ileti raporu da var), foto, video, kişi listesi ve dosya gönderimi yapabilecek, grup mesajlaşması gerçekleştirebileceğiz. Hem Wi-Fi hem de 3G üzerinden çalışacak bu uygulamanın tüm iletişimlerimizi şifreleyeceğini de not olarak düşelim.

6)PC Free Özelliği: Bu sayede iOS cihazların aktive edilmesi artık PC'den bağımsız biçimde gerçekleştirilebilecek. Daha da önemlisi yazılım güncellemelerini de OTA yoluyla yani doğrudan cihazımız üzerinden alacağız.

    Apple iOS 5 le yine pek çok kullanıcıların gönlünü fethedecek gibi görünüyor.(her zaman öyle olmuştur :). )Ayrıca iPhone 4S le de iOS 5 imizi 2 kat daha hızlı bir şekilde kullanacak olmamız iPhone 4 e sahip olanları iPhone 4S e çekecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz...