11 Mart 2012 Pazar

Haftaya Bakış

    Sevgili blog takipçilerim yeni bir yayın ile karşınızdayım.Haftaya bakış ile artık her pazar güncel bir şekilde teknoloji ve internet dünyasının genel bir değerlendirmesini yapacağız.Lafı uzatmadan ilk Haftaya Bakış yayınıma başlayayım.
    
The new iPad - Yeni iPad

    Tahmin edersiniz ki bu hafta tüm dünya da en çok merak edilen ve en çok konuşulan konu yeni iPad oldu.Yeni iPad'imizin adı yeni iPad :).Yani artık yeni iPad aldım dediğinizde pek çok kişi acaba yeni aldım derken zaman dilimini mi kastetti yoksa gerçekten en son çıkan yeni iPad'imi aldı gibisinde meraklar uyandırabileceksiniz :).
    Apple'ın her zaman ki oyunlarına alışkın bizler için bu çok da şaşırtıcı olmadı.Zaten Apple'ında amacı emsalsiz ürünler yaratmaksa bunu yine başardığını söylemeliyim - gururlu bir şekilde :)- .Boşuna Apple'ı desteklemiyoruz burada yani di mi ? :).Tabi yeni iPad'imizde ki tek yenilik isim değil.Gelin şimdi yeniliklere ve özelliklerine bir göz atalım.

*Öncelikle yeni nesil Retina Display harika görüntü sunuyor size.Gerçi bunun kullanılması iPad'imizi biraz ağırlaştırsa da görüntüye hayran kalmamak elde değil.

*Yeni iPad'imiz artık 2048 x 1536 piksel çözünürlüğü destekliyor bu Retina Display ile birlikte.Bu da onu piyasada ki en yüksek çözünürlüklü tablet yapıyor.

*Ekran boyutu iPad 2 ile aynı olarak belirlenmiş.9.7 inçlik bir ekranımız var yeni iPad'de.

*Tablet işlemcileri genellikle insanlara çok çektirir.Apple'ın bu konuda ilk iki tabletinde diğerlerinden çok çok üstün olduğunu gördük.Muhteşem bir donanım-yazılım uyumu var-her ürününde olduğu gibi-.Yeni iPad ise güçlendirilmiş A5X işlemciye sahip ve bu da onu iPad 2'den 4 kat hızlı bir grafik işleme olanağı sunuyor.

*Belki iPad fiyatları bizlere çok pahalı gelse de diğer tabletler ile kıyasladığımızda fiyat-performans oranı olarak bütün tabletlerin en üstünde sağlam bir şekilde duruyor ki bu durum yeni iPad ile de devam edecek çünkü yeni iPad'in fiyatı iPad 2 ile aynı olarak başladı Amerika'da.499 dolar.iPad 2'nin fiyatı ise 399 dolara çekildi.

Artık Google Play'imiz var

    Google uzun süredir üzerinde çalıştığı iTunes'a rakip olacak bir marketi bu hafta içinde kullanıcılarına sundu.Google Play.Daha önceki makalemde sizlere tanıtmıştım.En büyük yeniliği artık film,müzik ve e-kitap içeriklerine tek bir marketten ulaşabiliceğiz.Google'ın bunu yapmak için neden isim değiştirdiğine gelirsek bence yaptığı yeniliği en iyi şekilde piyasaya duyurmak için.Tabi bu benim tahminim.Ayrıca Google şu sıralar marketi baştan aşağıya tarıyor.Yakında -tabi eğer Türkiye'de de ücretli hizmetler servise girerse- oldukça kaliteli bir android market göreceğiz.

Teknosa'dan Zaman Tüneli

    Belki de Facebook'un zaman tünelini yayınlamasından sonra en dokunaklı,güzel ve belkide yararlı olabilecek bir kullanım sonunda geldi.:)Bu işin başında ise Türkiye'nin teknoloji önderlerinde Teknosa var.Yarattıkları zaman tünelinden geçmişten günümüze kadar olan kasetçalarlardan mp3 playerlara,SRT televizyonlardan LEDlere kadar pek çok teknoloji eşyasını görebilmeniz mümkün.Eğer sizinde hoşunuza gittiyse hemen Teknosa Zaman Tüneli 'ne girin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz...