12 Haziran 2012 Salı

WWDC 'de Neler Konuşuldu ?

     Apple her yıl olduğu gibi bu yıl da Apple takipçilerinin ve geliştiricilerinin buluştuğu Worldwide Developers Conferance (WWDC) pek çok yenilik tanıtıldı.iOS 6 ve OS gerçekten çok çarpıcı yeniliklerle geliyor kullanıcılarına.Bunun yanında yeni MacBook Pro 'larda bu konferans da tanıtıldı.Şimdi gelin başka neler konuşulmuş bir bakalım.



     Apple öncelikle App Store hakkında bilgileri izleyicilerle paylaştı. App Store bugüne kadar 30 milyar uygulama indirme yapıldığını ve geliştiricilere 5 milyar dolarlık ödeme yapıldığını açıkladı. Bunun yanında App Store'da 400 milyon kullanıcı hesabı olduğu belirtildi. Ayrıca 32 yeni ülke yakın zamanda App Store'a dahil olacak ve toplamda 155 ülkenin yerelleştirilmiş App Store'u olacak.


     Yeni MacBook'larda konferansta görücüye çıktı. Öncelikle yeni Macbook Air ile başlayalım. Yenilenen Macbook Air artık 3.2 GHz'lik Intel Ivy Bridge Core i5 işlemci ve 512 GB SSD depolama ile birlikte geliyor. Yani bu saniyede 500MB okuma hızı anlamına geliyor. İlaveten yeni Air USB 3.0 portuna sahipken Facetime kamerası ile 720p çözünürlükte video çekilebiliyor. Macbook Air'ler 11 ve 13 inç ekran seçeneklerine sahipken 999 dolarlık fiyattan başlıyorlar.
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz...