17 Temmuz 2011 Pazar

İşte dünyanın en hızlı (Mobil) ekran kartı !!!

NVİDİA nın geçtiğimiz günlerde çıkarmış olduğu GTX 580 le piyasalarda ki en hızlı tek çekirdekli ekran kartı olduğunu söylemişti.Bu haberden sonra bomba gibi bir haberde AMD den geldi.Radeon HD 6990 M . Bu ürün AMD Eyeinfinity teknolojisiyle beraber tam Directx 11 desteği ve Stereo 3D ile geliyor.AMD nin bu çipiyle laptoplarda oyun oynayan fanatik oyuncuların yüzü de gülmüştür:).
Ekran kartının saat hızı 715MHz ve 1.7 milyar transistörü bulunuyor. 900MHz'de 1,6TFLOP 'u 2GB GDDR5 256 bit hafızasıyla işleyebiliyor.

Ekstra bilgi: AMD Eyefinity teknolojisi nedir ?

AMD Eyefinity teknolojisiyle altı adede kadar monitörün oluşturduğu baş döndürücü bir oyun ortamı hazırlanabiliyor. AMD Radeon HD 6990M ekran kartının özelliklerinden biri olan AMD App Acceleration teknolojisi, grafik işlemcisinin gücünü kullanarak video oynatımını, internetten canlı video izlemeyi ve Internet Explorer 9 veya Mozilla Firefox ile internette dolaşmayı çok hızlandırıyor. AMD HD3D teknolojisi, kullanıcıların sadece film izleyip fotoğraf bakmakla kalmamasını, yazılımlar ve donanımlarla desteklenen açık bir ekosistem içinde gerçek stereoskopik üçboyutlu denetyim yaşamasını sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz...