19 Temmuz 2011 Salı

Toshiba Thrive: Büyük ama iyi.







Apple iPad iy le başlayan tablet piyasası diğer markaların da tablet çıkarmasıyla iyice hareketlendi.Pek çok marka kendi tableti iyi ya da kötü bu şekilde piyasaya sürdü.Ama şöyle de bir gerçek var ; ne Motorola XOOM ne Acer Iconia A500 ne ASUS Trafo ne de son derece ince ve seksi Samsung Galaxy Tab 10.1 :)
Ve şimdide notebook ürünlerinden sonra Toshiba bende bu uğurda tablet yapacağım dedi ve yaptı.
İşte karşınızda Toshiba Thrive.
Öncelikle tabletimiz Android işletim sistemine sahip.Bu da pek çok uygulamaya sahip olma imkanı tanıyor demek.Şu an Android markette 150.000 den fazla uyguluma var.
İlk görünüş olarak tabletimiz biraz büyük ve kaba.Motorola XOOM dan daha büyük ve kalın.Ses çıkışında da pek iyi bir ses olduğu söylenemez.Ekranı ise keskin renklere sahip.Videonuzu zevkle izleyebileceğiniz türden.
Tablet,1GHz Nvidia Tegra 2 işlemci, 1GB RAM, 802.11b/g/n Wi-Fi ve Bluetooth 3.0 bağlantı , 8GB, 16GB ya da 32GB dahili depolama ve Android 3.1 ile birlikte yüklü olarak geliyor.
En büyük özelliklerinde bir tanesi ise dahili hafızası dışında 128 GB SDXC hafıza kartlarını kabul edebiliyor olması.Bu tabletler arasında şu an da en yüksek kapasite.Fotoğraf makinenizin SD kartıyla anında fotoğraflarınızı ya da videolarınızı tabletinize atabilirsiniz.
Bu kadar ek hafıza özelliklerine rağmen 8 GB dahili hafızası bence pek çok kişiye yetecektir.
Tabletimizin ağırlığı 800 gram civarı.Bu bayağa fazla bir ağırlık tabletler için.10.75 inç ekrana sahip.
Mini-USB , HDMI ve USB bağlantı noktalarına sahip.3.5 mm kulaklık jak bulunuyor.Sol alt tarafında şarj bağlantı noktası var.İşin en güzel tarafı ise ; eğer Toshiba notebook unuz var ise onun şarj aletini tabletiniz içinde kullanabilirsiniz.Yani seyahatte tek bir şarj aleti taşıyacaksınız :)
Arka tarafında 5 MP lik bir kamera var.720 P lik video çekebilirsiniz.Ön kamerası ise 2 MP.
Şu anlık tabletimizin pek kötü bir tarafı bulunmamaktadır.Fakat ilerleyen günlerde test edildiği zaman gerçek performansını öğrenebileceğiz.
Tahmini fiyat : 8 GB için fiyat 1000 TL civarı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz...