15 Temmuz 2011 Cuma

Ve Harry Potter sona erdi

10 yaşında ki bir çocuğun Muggle (büyücü dünyasının insanlara verdiği ad ) bir aileye bırakılmasıyla başlamıştı bütün hikaye.Kitaplarının yakalamış olduğu başarıyı filmlerinde yakalaması herkesin dileğiydi.Nitekim öyle de oldu.Dünya çapında pek çok insanın ilgiyle takip ettiği bir fenomen haline geldi.7 kitap 8 film ( son film iki parça haline getirildi ).

Gelelim final filmimize.Finalin iki parça şeklinde olacağını duyduğum anda ‘ işte bu be ! ‘ diye bir tepki vermişti.Çünkü Harry Potter filmlerinin başlıca sorunu kitaplardaki serüveni tam olarak o iki saatlik film süresine sığdıramamaktı.Yönetmenler kitap okumayanları hiç mi hiç düşünmüyordu.Bazı şeyleri izlerken olayların bir anda gerçekleşmesine çoğu zaman ben bile bir anlam veremiyordum. ( ki ben 7 kitabın 6 sınıda okudum.). Ama serinin son filmiyle tam 4 saatlik bir seyir zevki bizi bekliyor olacaktı. Muhteşem bir finalde böyle olabilirdi ancak.

Finalin ikinci bölümü tam da birinci bölümde ki bıraktığımız yerden başlıyor.Voldemort’ un daha fazla güce kavuşma arzusu ve bunu başarması son kitabı ya da hiçbir kitabı okumayan bizlerin acaba Harry Potter gerçekten de ölecek mi havasına sokuyordu.Harry Potter ve arkadaşlarının Hortkuluk bulma maceraları çeşitli sürprizlere de gebe oluyor.Bizler de bu filmde Harry inin sevgili hocası Severus Snape hakkında yeni bir şeyler öğreniyoruz.Açıkçası beklediğim şeylerdi .İyi büyücelerin Hogwarts şatosunda vermiş olduğu mücadele had safhaya çıktığında sürprizler daha da artıyor.Ve de pek çok kişinin beklediği bir sonla da sonlanıyor filmimiz.Hatta bir 19 yıl sonrasına bile gidiyoruz. En gerçekçi görünende Harry Potterımız oluyor bu sahnelerde .

Bence filme gidilmeli.Harry Potter ın diğer filmlerini izlemeseniz bile bu son iki filmi izleyebilirsiniz.Yabancılık çekmiceğinizi garanti ederim

Ayrıca film daha şimdiden 47 milyon dolar hasılat yapmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz...